КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > 19 вересня всі християни світу святкують Михайлове чудо
НОВИНИ

19 вересня всі християни світу святкують Михайлове чудо

19-09-2019, 09:46

Цього дня, в IV столітті, мешканцю Ієраполя уві сні явився архангел Михаїл. Він сказав, що якщо німа дочка цього чоловіка вип`є води з джерела неподалік – вона зможе говорити. Так і сталося, й після дивовижного зцілення вся сім`я хрестилася, новина поширилася по християнському світу. Ось так із року в рік тепер святкують 19 вересня.

Історія свята

Архангела Михаїла вважають поборником зі злом, покровителем тих, хто теж з ним бореться, він захищає душі померлих і охороняє врата раю. Першим дивом Михайла, яке з'являється в переказах після його явління, це джерело поруч з храмом святого Архистратига Михаїла, поруч з містом Колоса у Фрігії. Люди зцілювалися, після того як випили з нього води. А найвідоміший випадок чуда - порятунок Новгорода в 1239 році.

Архангел Михаїл вважається борцем проти єресі і зла, сильним захисником віри. Тому цього дня треба стежити за язиком, робити добрі справи й молитися.

Михайлове чудо  – свято сімейне. Цього дня бажано влаштувати пікнік із домочадцями, а якщо не вийде – хоча б дружну вечерю. Приготуй скромну їжу: кашу, салат, спечи пиріжки. Якщо тобі вдасться вибратися на пікнік удень – увечері зайди в церкву, постав мирську свічку й помолися за блага.

Можна відпочивати і веселитися, але працювати не можна, інакше Бог покарає. Хто працював, у того навіть проста робота не йшла, ламалися всі інструменти. Тільки в крайньому випадку можна було трохи попрацювати і то, до обіду. Крім того, кажуть, що цього дня небажано мити голову – можна “змити розум”.

На Михайлове чудо зверни увагу на прикмети:

Якщо вранці на деревах є іній – чекай багато снігу взимку.

Якщо листя з осики падає обличчям “угору” – зима буде холодною, а якщо навпаки – теплою.

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →