КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Учасники АТО Кіцманської ОТГ та району можуть пройти реабілітацію в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни
НОВИНИ

Учасники АТО Кіцманської ОТГ та району можуть пройти реабілітацію в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни

20-09-2019, 11:23

Перші троє мешканців Кіцманщини вже перебувають в Переяславі-Хмельницькому

На останньому засіданні виконавчого комітету міської ради член виконкому, головний лікар КЗ «Кіцманська ЦРЛ» Володимир Хромюк розповів, що є можливість зорганізувати оздоровлення учасників АТО з нашого району в одному з найпотужніших центрів — Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни, що діє у Переяславі-Хмельницькому Київської області.

Перші троє мешканців Кіцманщини вже перебувають там на лікуванні і надзвичайно задоволенні умовами та якістю надання послуг.

Своїми враженнями поділився учасник АТО з Мамаївців Тарас Колісник:

—  Нас дуже гарно тут прийняли, зараз активно лікуємось, приймаємо уколи та крапельниці, ванни та масажі. Вчора був сеанс іпотерапії, відвідуємо психологів, займаємось лікувальною фізкультурою. Приємно, що з нами працюють справжні фахівці, дуже добре ставиться увесь персонал. А на вихідних обіцяють організувати екскурсію Переяславом-Хмельницьким. 

АТОвці з Кіцманщини відзначають також, що на допомогу лікарям працює сучасна апаратура, а медики керуються індивідуальним підходом до кожного. Попри достойні умови перебування, тут також чудова природа, навколо ліс, поруч озеро.  

Таким чином започатковано новий етап співпраці між  Кіцманською ЦРЛ, учасниками АТО, волонтерами.

 — Ми тепер налагоджуємо роботу з оздоровлення наших бійців, адже не всі знають про таку можливість, — каже Володимир Хромюк, — тож мусимо допомагати будувати мости між нашими захисниками та цим реабілітаційним закладом. Адже досі жодний мешканець району не проходив там відновлення після перебування з зоні операції об’єднаних сил. Важливо, що всі послуги, медикаменти, процедури, харчування та перебування безкоштовні. Найтісніше співпрацюємо з начмедом  центру Володимиром Костенком, заслуженим лікарем України. Саме з ним ведуться перемовини щодо кожного учасника АТО. Щиро вдячні йому та головному лікарю закладу Юрію Гріненкові за відгук та спільну роботу.

Щоб пройти реабілітацію в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни, мобілізовані учасники АТО та учасники бойових дій мають звернутися до головного лікаря КЗ «Кіцманська ЦРЛ» В.Хромюка. 

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →