КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Я Маю Право > Інформація > Який ранг присвоюється державному службовцю, у разі переведення або призначення його на службу в органи місцевого самоврядування?
Я Маю Право / Інформація

Який ранг присвоюється державному службовцю, у разі переведення або призначення його на службу в органи місцевого самоврядування?

02-07-2021, 12:34

 Відповідно до стаття 15 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»  при прийнятті на службу в органи місцевого самоврядування присвоюються ранги у межах відповідної категорії посад або  відповідно до займаної посади, рівня професійної кваліфікації, результатів роботи або  одночасно з обранням (прийняттям) на службу в органи місцевого самоврядування або обранням (призначенням) на вищу посаду.

Ранги, які відповідають посадам третьої - сьомої категорії, присвоюються відповідно сільським, селищним, міським головою, головою обласної, районної, районної у місті ради. 

Разом з цим, віднесення інших посад в органах місцевого самоврядування, не зазначених у статті 14 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», до відповідної категорії посад в органах місцевого самоврядування здійснюється Кабінетом Міністрів України за поданням керівників відповідних органів місцевого самоврядування.

Особам, які призначаються на посади з випробувальним строком, ранги присвоюються після закінчення такого строку за результатами роботи. Для  осіб, які призначені на посади і мають ранги посадових осіб місцевого самоврядування або ранги державного службовця, присвоєні за попереднім місцем роботи, надбавка за ранг у період випробувального строку виплачується відповідно до вже встановленого рангу.  

Присвоєння рангів при переході з державної служби здійснюється відповідно до пункту 4 Розділу 7 «Прикінцевих та перехідних положень» Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування». Таким посадовим особам органів місцевого самоврядування присвоюються ранги на рівні тих, які вони мали відповідно до Закону України «Про державну службу». Тобто, державному службовцю, який перейшов на службу в орган місцевого самоврядування, розпорядженням голови відповідної ради  присвоюється такий самий  ранг, який був  присвоєний особі на державній службі. Навіть якщо такий ранг не відноситься до  категорії займаної посади органів місцевого самоврядування.

ПЕРЕЙТИ ДО РОЗДІЛУ ІНФОРМАЦІЯ →