КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Урочисто відправили 30 призовників-буковинців на строкову військову службу зі збірного пункту в Кіцмані
НОВИНИ

Урочисто відправили 30 призовників-буковинців на строкову військову службу зі збірного пункту в Кіцмані

07-10-2021, 15:00

 
У четвер, 7 жовтня, відбулась перша урочиста відправка призовників-буковинців до лав Збройних сил України. Із стройового плацу Чернівецького обласного збірного пункту в м.Кіцмань урочисто відправили 30 юнаків з Чернівецької області, двоє з них — з Кіцманської громади. Загалом же під час чергового призову, який розпочався 1 жовтня і триватиме до 31 грудня цього року, на строкову військову службу планують відправити 323 призовників з Буковини.
Солдатів направлятимуть до лав Збройних сил України, а також Державної спеціальної служби транспорту та Державної прикордонної служби, ще близько сотні осіб — до Національної гвардії. У військових операціях на Сході України строковиків задіювати не будуть.
Міський голова Кіцманської територіальної громади Сергій Булега привітав призовників та їх рідних з таким важливим днем:
— Дозвольте вам подякувати за ваш вибір, за те, що не шукали причин, щоб уникнути служби в армії. За плечима таких молодих людей, як ви, стоїть держава. Тому сподівання і надії на вас не можуть бути перебільшені. Ми всі пишаємось вами, — сказав Сергій Борисович. — А вам, шановні батьки і рідні призовників, нагадаю слова однієї відомої повісті: «Неможливо пізнати радість зустрічі, якщо не пізнаєш смутку прощання». Тож бажаю, щоб цей смуток, який ви відчуваєте сьогодні від розлуки, був лише десятою частиною тієї радості, коли ви зустрінете зі служби своїх змужнілих синів, братів, друзів, наречених.
До буковинців, яким випала доля пройти шлях воїна — почесний для кожного громадянина, на яких буде покладена відповідальна місія з захисту держави, зі словами вітань, вдячності та настанов також звернулися військовий комісар Чернівецького обласного військового територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Віталій Чурай, заступниця голови Чернівецької ОДА, голова обласної призовної комісії Ірина Ісопенко, голова Чернівецької РДА Дмитро Козарійчук.
Благословив на щасливу службу та помолився за майбутніх солдатів протоієрей Свято-Миколаївської церкви м.Кіцмань о.Юрій Кавюк.
Напутні слова новобранцям висловили старший команди і бабуся одного з призовників, а наснаги й терпіння побажав побратимам майбутній солдат із Сокирян.
Музичні вітання звучали у виконанні Мар’яна Баланецького, Насті Рихло та військового оркестру Чернівецького гарнізону (військовий диригент — Заслужений працівник культури України Георгій Новаковський).

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →