КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Урочисті заходи з нагоди Дня захисників відбулись біля Пам’ятного хреста в Кіцмані
НОВИНИ

Урочисті заходи з нагоди Дня захисників відбулись біля Пам’ятного хреста в Кіцмані

14-10-2021, 14:47

14 жовтня, в світле свято Покрови Пресвятої Богородиці, біля Пам’ятного хреста в Кіцмані відбулись урочисті заходи, присвячені Дню українського козацтва, 79-й річниці створення ОУН-УПА та Дню захисника України.
Цю дату невипадково вибрали для вшанування нинішніх захисників України, адже споконвіків наш народ звертався до Пресвятої Богородиці за заступництвом, а українські козаки вважали Божу Матір своєю Небесною Покровителькою.
Розпочалось зібрання молитвою і панахидою за захисниками, котрі віддали свої життя в боротьбі за рідну землю в різні часи. Їх відправив протоієрей Української православної церкви капелан отець Юрій Кавюк.
Присутня громадськість, перший заступник міського голови Олександр Марусяк і представники виконавчого апарату міськради поклали квіти і лампадки до Пам’ятного хреста кіцманчанам — борцям за волю України: воякам УПА, жертвам ГУЛАГів, Голодоморів, Революції Гідності.
Щирі віршовані рядки про захисників декламували маленькі жителі нашої громади Андрій Ватаманюк, Давид Литвинюк, Андрій Боднарук та Аня Баронас.
Пісню «Лента за лентою» подарував виконавець Мар’ян Баланецький.
Під час заходу присутні ознайомились із тематичною виставкою «Мій тато — захисник України» учениці Кіцманської художньої школи Вікторії Ковальчук (керівник Богдан Гордей).
Графічні роботи дівчини створені на основі фото, які зробив її батько Віталій Ковальчук, котрий і зараз перебуває на Сході та захищає мир і спокій кожного з нас. Вони показують побут та духовне життя захисників під час війни. Виставка картин здобула перемогу в обласному конкурсі «Нові імена» в номінації «образотворче мистецтво».
А також на виставці презентували роботу «Благословіння атовця з Іконою» (розпис на керамічній плитці, випалювання), яку створила учениця Кіцманської художньої школи Антоніна Глущенко (керівник Георгій Мороз).
 

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →