КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > ЗВЕРНЕННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ КІЦМАНСЬКОЇ ТГ СЕРГІЯ БУЛЕГИ ЩОДО ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ВУЛИЦІ ТУРГЕНЄВА У КІЦМАНІ
НОВИНИ

ЗВЕРНЕННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ КІЦМАНСЬКОЇ ТГ СЕРГІЯ БУЛЕГИ ЩОДО ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ВУЛИЦІ ТУРГЕНЄВА У КІЦМАНІ

24-06-2022, 07:41

Шановні жителі Кіцманської громади!
Звертаюся до Вас з ініціативою перейменувати вулицю Тургенєва в м.Кіцмань на честь Прем’єр-Міністра Великої Британії Бориса Джонсона.
Борис Джонсон став одним із найпослідовніших союзників українського народу в боротьбі за свободу, викорінюючи таким чином загрози світовій демократії і життю мільйонів людей в усьому світі та переконуючи світову спільноту про неприпустимість невигідних для України компромісів з агресором. Без сумніву, Борис Джонсон доклав і продовжує докладати значні зусилля у відбитті російської агресії, проявляючи при цьому особисту мужність та безкомпромісність. 
Саме Борис Джонсон одним із перших серед західних лідерів підтримав Україну у боротьбі за незалежність. Попри значну небезпеку, з початку повномасштабного російського вторгнення, Борис Джонсон вже двічі з особистим візитом відвідав Україну. Він одним із перших серед західних лідерів особисто приїздив до України на початку квітня. Тоді президент України Володимир Зеленський назвав Джонсона одним із найбільш принципових противників російського вторгнення, лідером щодо санкційного тиску на Росію та оборонної підтримки України. Другий візит до нашої держави Борис Джонсон здійснив 17 червня 2022 року та вкотре виразив свою тверду й рішучу підтримку України.
Британський Прем’єр-Міністр також став першим світовим лідером, який звернувся в онлайн форматі до українських депутатів, пообіцявши й надалі підтримували Україну у війні проти Росії. Під його керівництвом Велику Британію вважають одним із лідерів фінансової та військової допомоги Україні.
Станом на початок червня, за інформацію Forbes, Сполучене Королівство виділило 5,2 мільярда доларів допомоги Україні, наближаючи перемогу України й зберігаючи життя військових та цивільного населення.
Звертаючись до українців, політик відмітив: «Ви пишете одну з найбільш переможних глав своєї військової історії та історії країни. Так звані нездоланні сили путінської воєнної машини наткнулися на непохитний об’єкт – український патріотизм та любов до своєї країни. Це найкращий момент для України. Його запам’ятають і оцінять наступні покоління. Ваші сини та внуки будуть говорити, що Україна навчила світ, що жорстокі сили агресора нічого не коштують перед силою духу (силою моралі) людей, які вважають себе вільними. Вони будуть казати, що українці довели боротьбою та жертвами, що зброя та танки не можуть покорити націю, що бореться за свою незалежність. І тому я знаю і вірю в те, що Україна переможе. Ви довели: справа не в фізичній силі, а в переможному дусі». Оцінюючи боротьбу українців у справі приборкання агресивних дій РФ, Борис Джонсон підкреслив: «Це демократія проти тиранії, це воля проти утисків, це право проти безправності, це добро проти зла. І саме тому Україна має перемогти. І переможе!». 
Перейменування вулиці Тургенєва на честь Бориса Джонсона є дуже символічним кроком в історичному значенні для нашої громади. Іменована на честь Бориса Джонсона вулиця міста Кіцмань стане символічним маркером щирої подяки нашої громади за надзвичайно важливий та рішучий внесок Прем’єр-Міністра Великої Британії у нашу перемогу над агресором. Переконаний, що жителі цієї вулиці будуть раді тим, що адресою їх місця проживання є саме вулиця Бориса Джонсона, а жителі громади будуть горді тим, що одна з головних та найбільш густонаселених вулиць міста Кіцмань своєю назвою увічнює видатні досягнення цієї вже такої близької всім українцям Людини. 
Враховуючи, що у відповідності до вимог чинного законодавства України, присвоєння вулиці імені фізичної особи проводиться після громадського обговорення, я ініціюю та розпочинаю процес громадського обговорення питання про зміну назви вулиці Тургенєва на вулицю Бориса Джонсона та звертаюся з відповідним поданням до Кіцманської міської ради.
 
З повагою
міський голова
Сергій БУЛЕГА.                                                                                                                                                            24 червня 2022 року.

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →