КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Засідання виконкому: тарифи на водопостачання, компенсації за проживання ВПО та інші питання соціально-побутової сфери
НОВИНИ

Засідання виконкому: тарифи на водопостачання, компенсації за проживання ВПО та інші питання соціально-побутової сфери

08-09-2022, 10:43

На черговому засіданні виконавчого комітету Кіцманської міської ради розглянули й обговорили 36 питань, які переважно стосувалися соціально-побутової сфери життєдіяльності громади. Це і компенсація витрат за тимчасове проживання внутрішньо переміщених осіб, виділення матеріальної допомоги громадянам за рахунок коштів з депутатського фонду, встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, які надаються Кіцманським ВУЖКГ, затвердження тарифів на поводження з відходами тощо.

Також було прийнято рішення з питань захисту прав дітей, внесено зміни до бюджету громади на 2022 рік і до Програми сприяння соціального захисту населення.

Підтримали члени виконкому унікальну можливість віднести до Програми ЮНЕСКО самобутню традицію маланкування в селі Суховерхів. Першим кроком у цьому напрямку стало затвердження плану з охорони елемента нематеріальної культурної спадщини. Приємно і гордо відзначити, що 6 липня 2022 р. Суховерхівська маланка була віднесена до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини України у складі новорічної традиції буковинського маланкування. А новий статус обряду дозволить вийти на міжнародний рівень, ширше співпрацювати з різними державами, залучати туристів, зберегти, примножити та передати прийдешнім і наступним поколінням традиції цього особливого дійства новорічно-різдвяного циклу, що побутує в нашій громаді.

Одним з важливих питань, які цікавлять жителів громади, було про зміну тарифів на воду і вивезення ТПВ (дивіться у відео за посиланням: www.facebook.com/100040918281684/videos/pcb.2129855873841977/1153662288563156). Здорожчання зумовлене, передусім, підняттям розміру мінімальної заробітної плати, зростанням вартості енергоносіїв та пального.

Так нові тарифи на послуги з централізованого водопостачання і водовідведення будуть запроваджені в два етапи. З 1 жовтня 2022 р. ціна для населення становитиме: водопостачання — 39,41 грн. за кубічний метр, водовідведення — 39,10 грн. Другий етап зміни тарифу відбудеться з 1 січня 2023 р. — вартість водопостачання для населення зросте до 48,11 грн., а водовідведення — до 47,70 грн. за кубічний метр.

Плата за поводження з відходами для споживачів у багатоквартирних та одноквартирних житлових будинках з наявністю усіх видів благоустрою з урахуванням норм накопичення на одного мешканця в місяць з 1 жовтня 2022 р. — 21,83 грн.; для споживачів у житлових будинках приватного сектору з наявністю усіх видів благоустрою з урахуванням норм накопичення на одного мешканця в місяць — 24,19 грн. Норми надання послуг з вивезення побутових відходів поширюються на всі населені пункти Кіцманської територіальної громади.

Також під час засідання заслухали про план роботи виконавчого комітету міськради на IV квартал 2022 р., стан здійснення контролю за додержанням земельного законодавства, використанням і охороною земель.

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →