КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > БЮДЖЕТ ГРОМАДИ: Чому вкрай важливо сплачувати місцеві податки і збори
НОВИНИ

БЮДЖЕТ ГРОМАДИ: Чому вкрай важливо сплачувати місцеві податки і збори

23-09-2022, 21:41

Важлива нарада про роботу над сплатою податків до бюджету Кіцманської територіальної громади відбулася за участю в.о. міського голови Олександра Марусяка в четвер, 22 вересня. Під час засідання було підбито підсумки щодо надходження податків до бюджету за 9 місяців цього року.

Саме місцеві податки і збори є одним із основних джерел доходів бюджетів органів місцевого самоврядування. Своєчасне фінансування шкіл, дитячих садочків, медичних закладів, прибирання та благоустрій міста та сіл напряму залежать від вчасно сплачених податків жителями громади. Детально з цього актуального і важливого питання доповіли заступник міського голови Юрій Косар, начальник Кіцманської ДПІ Наталія Марусяк, начальник відділу земельних ресурсів та комунальної власності міськради Людмила Кравчук, начальник фінансового управління міськради Людмила Палагнюк.
Наразі на території громади ми маємо чимало боржників зі сплати податків, а також ситуації, коли нерухомість чи земля зареєстровані в реєстрі, але даних по них немає, тобто люди користуються, а податок не сплачують. А лише через скасування акцизних зборів за пальне бюджет нашої громади недоотримує близько 4 млн. гривень.
ТОМУ ЗВЕРТАЄМОСЬ ДО ЖИТЕЛІВ МІСТА КІЦМАНЬ ТА НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ КІЦМАНСЬКОЇ ГРОМАДИ ІЗ ПРОХАННЯМ ДО КІНЦЯ ВЕРЕСНЯ СПЛАТИТИ ПОДАТОК НА ЗЕМЛЮ ТА НЕРУХОМІСТЬ.
Хто з мешканців Кіцманя ще не отримав податкові повідомлення, можете звернутися у земельний відділ Кіцманської міської ради, а жителі громади — до своїх старостинських округів, щоб отримати квитанцію на сплату і проплатити податок у будь-якому банківському відділенні.
Також під час наради обговорили питання алгоритму дій щодо видачі свідоцтв про право власності на майнові паї, з якого повідомила керуюча справами міської ради Ярослава Раковіца. Для цього буде створено спеціальну комісію, яка виїжджатиме в кожне село громади для виявлення майнових паїв, які ще не отримали свідоцтв.
Головний спеціаліст відділу земельних ресурсів та комунальної власності міської ради Олексій Бортник проінформував присутніх щодо онлайн платформи Державний аграрний реєстр (ДАР), котра недавно запрацювала для всіх українських аграріїв. Відповідно всі агровиробники, зареєстровані в ДАР, можуть подати заявку на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також позик і технічної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів.
Загальна сума програми, реєстрація на яку стартувала з 1 вересня ц.р., складає 1,5 млрд грн. Проект фінансується за рахунок бюджетної підтримки Європейського Союзу. Ним зможуть скористатися агровиробники, які обробляють від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь або які утримують від 3 до 100 корів. Безповоротна допомога в розмірі 3100 грн виплачуватиметься за один гектар сільськогосподарських угідь (але не більше 372 тис. грн), а також 5300 грн за вирощену дійну корову (але не більше 530 тис. грн). Отримувач бюджетних коштів може разово скористатися одним із визначених напрямів.
Підтримка надаватиметься фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, зареєстрованим у Державному аграрному реєстрі, через Український державний фонд підтримки фермерських господарств.

 

 
 

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →