КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Трудовий Архів > Фонди Трудового Архіву > Про діяльність трудового архіву Кіцманської міської ради і послуги, що надаються населенню
Трудовий Архів / Фонди Трудового Архіву

Про діяльність трудового архіву Кіцманської міської ради і послуги, що надаються населенню

26-12-2022, 12:48

 При Кіцманській міській раді функціонує архівна установа, до якої передано документи з кадрових питань підприємств та організацій, що припинили свою діяльність з ліквідацією. Щоб отримати підтвердження трудового стажу і розміру заробітної плати, мешканцям громад колишнього Кіцманського району необхідно звернутися саме до трудового архіву Кіцманської міської ради. Принагідно пропонуємо ознайомитись детальніше із діяльністю та послугами, які надає трудовий архів населенню Кіцманщини.

— За даними, що містяться в архівних документах, наводяться архівні довідки про стаж роботи, нараховану заробітну плату, помісячно відпрацьовані вихододні тощо, — розповідає завідувачка трудовим архівом Марія МУДРАК. — Так, за поточний рік трудовим архівом Кіцманської міської ради підготовлено 641 архівну довідку на звернення громадян, в т. ч. 18 про підтвердження стажу та нарахованої заробітної плати для призначення пенсій на пільгових умовах. Всього прийнято на зберігання та впорядковано 1568 справ. На даний час проводиться впорядкування документів з кадрових питань Ошихлібської, Лашківської сільських рад, Кіцманського районного центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Дзвіночок», Товариства з обмеженою відповідальністю «Суховерхівське».

Трудовий архів перебуває на спільному фінансуванні громад колишнього Кіцманського району, оскільки обслуговує їхніх жителів. Громадяни населених пунктів, що ввійшли до складу Кіцманської, Мамаївської, Неполоківецької та Ставчанської ТГ, за потреби, отримують в установі належним чином оформлені архівні довідки для підтвердження трудового стажу та розміру нарахованої заробітної плати.

Сьогодні на зберіганні тут перебувають документи 96 установ, підприємств та організацій в загальній кількості 17089 справ. СПИСОК ФОНДІВ трудового архіву розміщено на нашому сайті. Працівники архіву ведуть моніторинг установ, підприємств та організацій, які перебувають у стані ліквідації, надають їм методичну та практичну допомогу щодо підготовки документів з кадрових питань для передачі на державне зберігання до трудового архіву.

Завдяки сприянню керівництва Кіцманської міської ради та фінансовій підтримці територіальних громад-співзасновників у трудовому архіві забезпечено належні умови для зберігання архівних документів згідно з Правилами роботи архівних установ, — каже Марія Миколаївна і додає:Одним із видів послуг трудового архіву є користування документами. Це передбачено Правилами роботи архівних установ України, що включає в себе ознайомлення з архівними документами та їх документною інформацією шляхом перегляду, читання. Трудовий архів забезпечує громадянам України, іноземцям та особам без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, вільний доступ до документів з відкритою інформацією з часу їх надходження на зберігання з урахуванням обмежень, що визначені законодавством. З початку 2022 року 39 осіб виявили бажання попрацювати з архівними документами і їм було видано в користування  253 одиниці зберігання.

Трудовий архів Кіцманської міської ради розташований за адресою: вул.Шевченка, 7, м.Кіцмань.

Графік роботи:  з 900  до 1800 з понеділка по п’ятницю.

Обідня перерва з 1300  до 1400.  Вихідні  — субота та неділя.

 

ПЕРЕЙТИ ДО РОЗДІЛУ ФОНДИ ТРУДОВОГО АРХІВУ →