КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > 4 травня минає рік з дня загибелі Героя ГНАЧУКА Василя Васильовича з Кліводина
НОВИНИ

4 травня минає рік з дня загибелі Героя ГНАЧУКА Василя Васильовича з Кліводина

04-05-2023, 11:20

Сьогодні, 4 травня, минає рік, як до небесного війська приєднався наш земляк з Кліводина, захисник України, Герой ГНАЧУК Василь Васильович 🕯🇺🇦

💔 26-річний головний сержант Василь Гначук загинув 4 травня 2022 року в районі села Прудянка Харківської області. Захисник із побратимами на автомобілі підірвався на фугасній міні під час евакуації поранених та загиблих з поля бою. На момент повномасштабної війни Василь служив у 8-му окремому гірсько-штурмовому батальйоні 10-ї бригади Збройних сил України. З першого дня відбивав наступ російських окупантів на передовій.
🎖️За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі відважний воїн посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня відповідно до Указу Президента №384/2022 від 2.06.2022 р. "Про відзначення державними нагородами України".
З 18 років Василь служив у Збройних силах України. Брав участь в АТО та боях на Донбасі. За зразкову службу та професійне виконання обов’язків був неодноразово нагороджений командуванням. Серед нагород мав такі медалі: нагрудний знак «Знак пошани МОУ»; почесний знак «За взірцевість у військовій службі» ІІІ ступеня, пам'ятний нагрудний знак «Учасник АТО»; нагрудний знак «Козацький хрест», відзнака Президента України «За участь в антитерористичній операції», медаль «Захисник Вітчизни».
💬 «Василько був дуже сміливим та відважним воїном. У 18 років підписав контракт на службу у ЗСУ, з 2014 року був учасником АТО – захищав нашу землю від загарбника. Розумний, надійний, щирий, справедливий, найкращий у світі батько для свого сина, якого безмежно любив і приносив йому кожну свою нагороду, яку заслужив, бо робив усе заради його кращого майбутнього. Був гідною людиною та служив прикладом для багатьох...», – розповіла Лариса, дружина брата. У Василя залишився маленький син Едуард.
Поховали воїна в рідному селі. На фасаді Кліводинської школи 14 жовтня 2022 року, в день Захисників України, відкрили й освятили меморіальну дошку колишньому випускнику Василю Гначуку. 
🕯️🇺🇦 Кіцманська територіальна громада схиляє голови в глибокій скорботі та висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям і бойовим побратимам. Василя Гначука.
🙏 Просимо в щирій молитві згадати нашого Героя-земляка. Пам'ятаймо кожного захисника, який заплатив найвищу ціну задля миру та спокою в Україні 🇺🇦
 
#Кіцманськагромада #Кліводин #Герої
 
Раніше ми повідомляли:
 

 

 

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →