КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Культура > Новини Культури > У Витилівському клубі до 14 травня діятиме виставка образів та ікон місцевих вишивальниць, приурочена Дню матері
Культура / Новини Культури

У Витилівському клубі до 14 травня діятиме виставка образів та ікон місцевих вишивальниць, приурочена Дню матері

04-05-2023, 11:33

Напередодні відзначення Міжнародного дня матері у клубі села Витилівка КЗ «Центр мистецтва, культури та дозвілля» Кіцманської міської ради відбулось відкриття виставки образів та ікон з бісеру і ниток, які власноруч створили вишивальниці сіл Витилівка і Лашківка. 

У давнину люди вірили, що справжні обереги українського народу дарували силу, захищали від зла та допомагали  козакам повернутися додому. Матері створювали з щирим бажанням та доброю волею спеціальні обереги для своїх синів, це були прикрашені орнаментом полотняні мішечки з рідною землею, вишиті матір’ю, сестрою чи коханою дружиною; стрічки чи пучки засушених лікарських трав, освячені ікони та хрестики, які стали традиційними українськими оберегами – розповідали у своїх виступах майстрині Лариса Кизименко та Ярослава Хорбут. 
Ще з раннього дитинства вишивальниці спостерігали за вправними рухами маминих рук. Красиві візерунки, картини, рушники, скатертини завше прикрашали їхню оселю. Любов до вишивання передалась звичайно і їм.
За допомогою голки, ниток та бісеру жінки перетворюють просту тканину на справжній витвір мистецтва. 
Запрошуємо всіх охочих відвідати виставку до 14 травня 2023 року!
 
Ми у соціальних мережах:

ПЕРЕЙТИ ДО РОЗДІЛУ НОВИНИ КУЛЬТУРИ →