КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Обговорили механізм визначення втрат і незаконних підключень до водогону: про результати робочої зустрічі міського голови з фахівцем у сфері ЖКГ
НОВИНИ

Обговорили механізм визначення втрат і незаконних підключень до водогону: про результати робочої зустрічі міського голови з фахівцем у сфері ЖКГ

24-05-2023, 18:03

Міський голова Сергій Булега провів робочу зустріч із керівником науково-виробничого приватного підприємства «Автоматика», досвідченим фахівцем у галузі житлово-комунального господарства Василем Хітиком. Обговорили механізм визначення втрат води і незаконних підключень до водопроводу та інші питання щодо наведення ладу у сфері водопостачання та водовідведення. Участь в обговоренні взяв начальник Кіцманського ВУЖКГ Ярослав Яремій.

Запропонована спеціалістом модель дозволить виявляти близько 80% незаконних підключень та визначати місця втрат води із технічних причин.

💬 «Протягом наступного місяця міською радою будуть залучені фахівці, які встановлять технічні засоби контролю за ділянками забору води, що розділять місто на зони. Так ми зможемо мати цілодобову інформацію про втрати і незаконний відбір води недобросовісними громадянами. А далі — справа за інспектором, поліцією та судом, якщо це буде потрібно. Тому аби попередити такий розвиток подій, ще раз переконливо просимо людей прийти і добровільно повідомити про самовільне підключення, аби згодом не було нарікань на роботу міської ради, якщо за рішенням суду хтось буде оштрафований на немалу суму — від 34 тисяч гривень», — наголошує міський голова Сергій Булега.
☝🏻Нагадуємо, за наслідками нещодавньої наради в сфері житлово-комунального господарства та офіційного оприлюднення інформації про неї, з 20 травня для мешканців нашої громади стартувала амністія. Це означає, що громадяни, які самовільно приєдналися до централізованого водопроводу або каналізації, не уклали договір і не платять за послуги як абоненти, можуть впродовж місяця, до 20 червня ц.р., упорядкувати свої правовідносини з комунальним підприємством і уникнути штрафних санкцій. Після періоду амністії у разі виявлення фахівцями водоканалу випадків самовільних підключень — таких користувачів будуть штрафувати.
 
ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →