КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > 24 лютого відзначається друга річниця вторгнення та початок повномасштабної війни України з російською федерацією, та 10-та річниця від початку російсько-української війни.
НОВИНИ

24 лютого відзначається друга річниця вторгнення та початок повномасштабної війни України з російською федерацією, та 10-та річниця від початку російсько-української війни.

26-02-2024, 13:04

 24 лютого відзначається друга річниця вторгнення та початок повномасштабної війни України з російською федерацією, та 10-та річниця від початку російсько-української війни.

10 років тому, в лютому 2014 року, Російська Федерація розв’язала війну проти України. Ворог окупував Автономну Республіку Крим і Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей.
Повномасштабне вторгнення в Україну показало істинне обличчя путінського режиму та всього російського народу і принесло війну на всю територію України.
У спротиві російському агресору Український народ продемонстрував світові приклади справжньої мужності, сміливості та єдності перед страшним і жорстоким ворогом, котрий ще й значно переважає чисельністю.
Російська Федерація розв’язала проти України імперіалістичну, загарбницьку й екзистенційну війну, спрямовану не лише на захоплення території, а й на знищення української державності, нашої національної ідентичності, геноцид українського народу.
На тимчасово окупованих українських територіях росіяни повторюють найгірші практики нацизму – масові розстріли, депортації, знущання над цивільним населенням, плюндрування та розкрадання приватної власності, культурної спадщини, музейних колекцій.
Не маючи спроможності перемогти на полі бою, російська держава-терорист вдається до варварських обстрілів українських міст і критичної інфраструктури. Більшість ракетних атак націлені на цивільні об’єкти.
Повномасштабний напад пришвидшив консолідацію української нації. Національна єдність стала основою успішного спротиву. Наступ військ РФ вдалося зупинити завдяки спільним зусиллям українців, які стали на захист держави в лавах Збройних сил України та масового волонтерського руху.
Українці вистояли й довели свою спроможність перемагати російську військову агресію. Сьогодні Україна ефективно стримує її завдяки зусиллям на військовому, дипломатичному, інформаційному фронтах, а також потужній міжнародній допомозі.
Ми боротимемося, доки не звільнимо від окупанта останній сантиметр української землі.
Світла пам’ять і шана полеглим Героям, всім хто віддав своє життя за рідну землю!
Честь і слава всім Героям, хто зараз стоїть на захисті нашої держави!
Слава Україні!🇺🇦
Героям Слава! 🇺🇦
Міський голова
Кіцманської територіальної громади
Сергій БУЛЕГА.

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →